Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-سرپرست مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی از راه‌اندازی سرویس آنلاین ترجمه مقالات علمی انگلیسی در SID خبر داد. به نقل از روابط عمومی مرکز اطلاعات علمی، فاطمه عظیم‌زاده سرپرست این مرکز ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن سال جدید تحصیلی و بهار علم و دانش، خاطرنشان کرد: این سرویس تحت عنوان ترجمیار و با مشارکت شرکت پردازش هوشمند ترگمان از اواسط مهر ماه در SID راه‌اندازی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طریق این سرویس کاربران قادر خواهند بود تا مقالات انگلیسی را در فرمت PDF به زبان فارسی ترجمه کنند.

عظیم‌زاده با اشاره به فرایند بازنویسی تارگاه SID خاطرنشان کرد: سرویس ترجمیار یکی از خدمات جدیدی است که در جریان فرایند بازنویسی تارگاه SID و در راستای خدمات تازه این تارگاه در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت. تا قبل از پایان سال و با اتمام فاز نهایی بازنویسی تارگاه SID ، کاربران شاهد امکانات و سرویس‌های جدید و بازیابی بخش‌های مختلف این تارگاه خواهند بود.

وی ادامه داد: سرویس ترجمیار با توجه به نیاز مخاطبان در راستای دسترسی آسان به مقالات و منابع علمی و بهره‌گیری از دانش علمی روز دنیا راه‌اندازی شده و برای کاربران این امکان را فراهم می‌کند تا با عضویت در این سیستم بتوانند متن مقالات علمی انگلیسی را ترجمه کرده و از آن جهت تحقیقات و پژوهش‌های علمی استفاده کنند.

سرپرست مرکز اطلاعات علمی افزود: ترجمیار به عنوان یک دستیار هوشمند فعالیت کرده که با ترکیب سرعت ترجمه ماشینی و دقت و ظرافت انسانی قادر است فرایند ترجمه را با خطای کمتری نسبت به سایر سرویس‌های ترجمه انجام دهد. در این سیستم هر بخشی از مقاله که برای ترجمه توسط کاربر انتخاب شده به صورت رنگی مشخص شده و کاربر می‌تواند از هربخشی از متن ترجمه را آغاز کند. علاوه بر این در هنگام ترجمه متون تخصصی، با توجه به وجود یک فرهنگ لغت تخصصی که با استفاده از واژگان معادل موجود در بانک‌های اطلاعاتی مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی غنی‌تر شده است، لغات متعددی را به کاربر پیشنهاد می‌دهد تا بتواند با توجه به متن به مطلوب‌ترین و بهترین ترجمه برسد.

وی با اشاره به سهولت کار با ترجمیار خاطرنشان کرد: محیط ویرایشگر این سرویس از لحاظ ظاهری شبیه به محیط Office بوده و کاربر قادر است پس از ترجمه و ویرایش، فایل خروجی را در فرمت doc دریافت کند.

سرپرست مرکز اطلاعات علمی ادامه داد: دسترسی به ترجمیار از طریق کد ورودی امکان‌پذیر است، اما کاربران SID می‌توانند با جستجو در بانک مقالات انگلیسی نشریات علمی و مجامع علمی به منابع مورد نظر خود به راحتی دسترسی پیدا کرده و با دریافت کد تخفیف 50 درصدی از خدمات ترجمه آنلاین بهره‌مند شوند.

عظیم زاده در پایان خاطرنشان کرد: این سرویس به صورت آزمایشی از اواسط مهر در پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی به نشانی www.SID.ir رونمایی شده و در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۱۹۴۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقیبی تازه برای گوگل؛ موتور جستجو ChatGPT احتمالاً این هفته معرفی می‌شود

به گزارش صدای ایران از دیجیاتو،به‌تازگی پستی در یک انجمن آنلاین منتشر شده که در آن به ساخت نام دامنه و گواهی امنیتی برای «search.chatgpt.com» اشاره شده است. البته در حال حاضر، این آدرس وجود خارجی ندارد و هیچ صفحه‌ای با آن باز نخواهد شد. علاوه بر این، «پیت هوانگ»، محقق هوش مصنوعی، در شبکه اجتماعی ایکس ضمن اشاره به این دامنه، به تاریخ ۹ می (۲۰ اردیبهشت) نیز اشاره کرده است.

در حال حاضر، اطلاعات بسیار کمی در مورد موتور جستجوی احتمالی ChatGPT وجود دارد که احتمالاً مانند Perplexity و Google Gemini، براساس سوالات پرسیده‌شده توسط کاربران کار خواهد کرد.

موتور جستجو ChatGPT رقیب جدی گوگل؟

انتشار این خبر، احتمالاً برای گوگل بسیار نگران‌کننده خواهد بود که در بیش از دو دهه گذشته، بر بازار موتور‌های جستجو تسلط داشته است و ۹۰ درصد از کل جستجو‌های جهانی را به خود اختصاص داده است. «سم آلتمن»، مدیرعامل OpenAI، ماه گذشته در طی مصاحبه‌ای با «لکس فردمن»، گفته بود که ChatGPT می‌تواند آینده جستجو باشد.

او در جریان مصاحبه خود گفته بود:
«اگر بتوانیم موتور جستجوی بهتری نسبت به گوگل بسازیم، فکر می‌کنم باید این کار را انجام دهیم. گوگل ۱۳ تبلیغ و ۱۰ لینک آبی به شما نمایش می‌دهد. اما چیزی که مرا بسیار هیجان‌زده می‌کند این است که شاید راه بسیار بهتری برای کمک به مردم در یافتن اطلاعات مدنظر خود وجود داشته باشد.»

موتورجستجو OpenAI می‌تواند رویکرد‌های متفاوتی را دنبال کند. به‌عنوان مثال، Perplexity از رویکرد چت‌بات استفاده می‌کند و کاربران می‌توانند از آن سؤال بپرسند و سپس نتایج جستجوی آنها توسط هوش مصنوعی نمایش داده می‌شود. گوگل جمینای نیز بیشتر از یک رویکرد چت‌محور بهره می‌برد و علاوه بر لینک جستجوی گوگل، تجزیه‌و‌تحلیلی را به کاربران ارائه می‌کند. طبق شایعات، به‌نظر می‌رسد که رویکرد OpenAI برای موتورجستجو ChatGPT به Gemini نزدیک‌تر خواهد بود.


دیگر خبرها

  • آغازِ پایان زلنسکی در اوکراین/ سرویس اطلاعات مسکو تاریخ تعیین کرد
  • اسلامی: با صدور دانش هسته‌ای حصارها را می‌شکنیم
  • مرکز ملی نوآوری مغز راه اندازی می‌شود
  • آماده انتقال دانش هسته ای به سایر کشورها هستیم
  • مرکز ملی نوآوری مغز در بیمارستان فیروزگر تهران راه‌اندازی می‌شود
  • مرکز ملی مغز با هدف گسترش خدمات در زمینه علوم شناختی راه‌اندازی می‌شود
  • کسب چهار افتخار علمی بین‌المللی توسط عضو پیوسته فرهنگستان علوم
  • حفاظت از داده‌های شخصی کاربران موجب رشد پایدار اقتصاد دیجیتال است
  • رقیبی تازه برای گوگل؛ موتور جستجو ChatGPT احتمالاً این هفته معرفی می‌شود
  • این شبکه اجتماعی برای کاربرانش بازی راه‌اندازی کرده است!